banner
banner
banner

Μους σοκολάτας με σος από λουκούμι τριαντάφυλλο

Συνταγή

Μους σοκολάτας με σος από λουκούμι τριαντάφυλλο
Υλικά

400 γρ. σοκολάτα “Ιllanka” ή απλή κουβερτούρα
250 ml ρόφημα αμυγδάλου
800 ml φυτική κρέμα γάλακτος
Για την κομποτέ φράουλας:
35 γρ. ζάχαρη
8 γρ. πηκτίνη
240 γρ. πουρές φράουλας
150 γρ. φρέσκιες φράουλες κομμένες
5 φρέσκα φύλλα δυόσμου
Για τη σος από λουκούμι τριαντάφυλλο:
300 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
100 ml νερό

banner
Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μους: ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα τριμμένη και την ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις φόρμες. Ετοιμάζουμε την κομποτέ φράουλας: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον πουρέ φράουλας μέχρι να φθάσει στους 40οC. Προσθέτουμε τις φρέσκιες φράουλες και στη συνέχεια τη ζάχαρη και την πηκτίνη. Ανακατεύουμε απαλά και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από την φωτιά. Ετοιμάζουμε ένα μπεν -μαρι και μόλις φτάσει στους 40οC βαθμούς, προσθέτουμε τον δυόσμο και γεμίζουμε τις φόρμες κατά το ήμισι.
Ετοιμάζουμε τη σος από λουκούμι τριαντάφυλλο: βάζουμε τα υλικά στον κάδο του θερμομίξ και τα ζεστάνουμε στην ανάδευση ή σε μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Ψεκάζουμε τη μους με βούτυρο κακάο και γαρνίρουμε με σαντιγί, κάρδαμο και ψημένα φύλλα κρούστας. Σερβίρουμε με τη συνοδεία της κομποτέ φράουλας και της σος από λουκούμι τριαντάφυλλο.

*Η συνταγή είναι του σεφ Απόστολου Αλτάνη, από το εστιατόριο "Ambrosia"/ Ξεν. Hyatt Regency Thessaloniki.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος