Follow us

Μους σοκολάτας με κεράσια (του Jamie Oliver)

Μους σοκολάτας με κεράσια (του Jamie Oliver)

Υλικά (για 6 μερίδες)

200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
1 κονσέρβα κεράσια σε σιρόπι (400 γρ.)
200 ml παχιά κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ψιλή καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση (συνολικός χρόνος 30 λεπτά)

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (βάλτε τη σε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσέξτε να μην ακουμπάει το σκεύος σε νερό) και αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά. Στο μεταξύ σιγοβράστε τα κεράσια με το σιρόπι τους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν και αποσύρετε.
Χτυπήστε την κρέμα σε αφράτη σαντιγί. Χωρίστε τα αυγά, προσθέστε τους κρόκους στην κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε για να ενωθούν. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα ασπράδια και με έναν καθαρό αυγοδάρτη χτυπήστε μέχρι να σφήξουν καλά. Ρίξτε την κρύα σοκολάτα στην κρέμα και κατόπιν ομογενοποιήστε με πολύ απαλές κινήσεις με ασπράδια.
Μοιράστε τη μους σε έξι ποτήρια ή μπολ, βάζοντας ενδιάμεσα τα κεράσια με το σιρόπι τους και ολοκληρώστε με μερικά ωραία κεράσια στην κορυφή.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.