Υλικά
Για τη μους σοκολάταςΥλικά (για 4 άτομα)
280 γρ. κουβερτούρα
280 γρ. ασπράδια
4 κρόκοι αυγών
80 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. μαρόν γλασέ (κομμένο σε κυβάκια)
Για τα καραμελωμένα κορνφλέικς
125 γρ. κορνφλέικς
65 γρ. ζάχαρη
35 ml νερό
Για τη γρανίτα ρόδι
240 γρ. ζάχαρη
160ml νερό
5 ρόδια
Εκτέλεση
Μους σοκολάτας
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα με τo βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε τους 4 κρόκους στη μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα.
Κορνφλέικς καραμελωμένα
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει μια βαριά καραμέλα.
Προσθέτουμε τα κορνφλέικς και ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Τα κρατάμε ζεστά.
Γρανίτα ρόδι
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.
Περνάμε τους σπόρους του ροδιού από το μπλέντερ.
Ανακατεύουμε 250 γρ.
χυμό ροδιού και 80 γρ.
σιρόπι, απλώνουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και το καταψύχουμε καλά.
Συναρμολόγηση του γλυκού
Παίρνουμε τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας και βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας από τα καραμελωμένα κορνφέικλς σε κάθε ποτήρι.
Βάζουμε τη μους σοκολάτας μέχρι τα 2/3 του ποτηριού.
Βγάζουμε τη γρανίτα από την κατάψυξη, την ξύνουμε με ένα πιρούνι και σχηματίζουμε μια μπάλα (σαν παγωτό) που την τοποθετούμε πάνω στη μους.
Γαρνίρουμε με μύρτιλλα και τρίμματα σοκολάτας και πασπαλίζουμε τα μύρτιλλα με ζάχαρη-άχνη.