banner
banner
banner

Μους σοκολάτας με Αmaretto

κεν κεν Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022

Υλικά
Υλικά

300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα κουβερτούρα
5 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών 
1/3 φλ.  Αmaretto*
3 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. ζάχαρη άχνη
2 δόσεις βανιλίνη 
1 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
σαντιγί, λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσματα σοκολάτας

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε το κατσρολάκι στα χείλη άλλου μεγαλύτερου σκεύους που περιέχει νερό που σιγοβράζει). Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα κρόκους των αβγών με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήουν. Προσθέτουμε το Αmaretto κα συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά –σιγά τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε το μείγμα μέχρινα ενωθούν απολύτως τα υλικά.  Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές κορφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και σταθερή μαρέγκα. Ανακατεύουμε μαλακά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να διαλυθεί και ενώνουμε σταδιακά την υπόλοιπη μαρέγκα με τη μους, ανασηκώνοντάς την ελαφρά από κάτω προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε τη μαρέγκα σε μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγί, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσμα σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Αmaretto με μπράντι, ουΐσκι, ρούμι, Grand Marnier


A.Τ



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος