Follow us

Μους σοκολάτας με Αmaretto

Μους σοκολάτας με Αmaretto

Υλικά

300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα κουβερτούρα
5 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών
1/3 φλ. Αmaretto*
3 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. ζάχαρη άχνη
2 δόσεις βανιλίνη
1 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
σαντιγί, λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσματα σοκολάτας

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε το κατσρολάκι στα χείλη άλλου μεγαλύτερου σκεύους που περιέχει νερό που σιγοβράζει). Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα κρόκους των αβγών με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήουν. Προσθέτουμε το Αmaretto κα συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά –σιγά τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε το μείγμα μέχρινα ενωθούν απολύτως τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές κορφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και σταθερή μαρέγκα. Ανακατεύουμε μαλακά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να διαλυθεί και ενώνουμε σταδιακά την υπόλοιπη μαρέγκα με τη μους, ανασηκώνοντάς την ελαφρά από κάτω προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε τη μαρέγκα σε μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγί, ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσμα σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Αmaretto με μπράντι, ουΐσκι, ρούμι, Grand Marnier

A.Τ

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.