Follow us

Μους σοκολάτας γάλακτος με ζελέ βατόμουρου

Μους σοκολάτας γάλακτος με ζελέ βατόμουρου

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

Βiscuit σοκολάτας

100 γρ. πάστα αμυγδάλου

60 γρ. ζάχαρη

70 γρ. κρόκοι

50 γρ. ασπράδια

50 γρ. σοκο­λάτα­ υγείας

30 γρ. βούτυρο

25 γρ. αλεύρι μαλακό

Μους σοκο­λάτας

3 φύλλα ζελατίνας

380 γρ. κρέμα γάλακτoς 35%

150 γρ. γάλα

250 γρ. σοκολάτα γάλακτος (κομμάτια)

Ζελέ­

4 φύλλα ζελατίνας

100 γρ. ζάχαρη

50 γρ. νερό

600 γρ. βατόμουρα

Εκτέλεση

Biscuit Χτυπάμε στο μίξερ την πάστα αμυγδάλου με 30 γρ.

ζάχαρη και τους κρόκους και σε ένα άλλο τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (45-50°C), και την ενσωματώνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε το μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το αλεύρι.

Το μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψί και το ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.Μους σοκολάτας Χτυπάμε­ την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί.

Βράζουμε το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα.

Περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά για να σχηματιστεί μια λεία γυαλιστερή ganache και τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί.Ζελέ βατόμουρου Χτυπάμε τα βατόμουρα στο μίξερ.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ελαφρύ σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη ζελατίνα και τον πουρέ βατόμουρου.Σερβίρισμα Κόβουμε το biscuit σε κύβους, το βάζουμε στον πάτο ενός ποτη­ριού για Μαρτίνι και στρώνουμε τη μους.

Το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, κατόπιν περιχύνουμε με το ζελέ κα το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμα.

Λευκή πορσελάνινη πιατέλα, Ανδρεάδης Homestoresσυνταγή του Αλέξανδρου Τσιπούρα (Mellenjo)

ζάχαρη και τους κρόκους και σε ένα άλλο τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (45-50°C), και την ενσωματώνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε το μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το αλεύρι. Το μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψί και το ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.Μους σοκολάτας Χτυπάμε­ την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Βράζουμε το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά για να σχηματιστεί μια λεία γυαλιστερή ganache και τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί.Ζελέ βατόμουρου Χτυπάμε τα βατόμουρα στο μίξερ. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ελαφρύ σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη ζελατίνα και τον πουρέ βατόμουρου.Σερβίρισμα Κόβουμε το biscuit σε κύβους, το βάζουμε στον πάτο ενός ποτη­ριού για Μαρτίνι και στρώνουμε τη μους. Το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, κατόπιν περιχύνουμε με το ζελέ κα το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμα.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.