Υλικά
Βiscuit σοκολάτας Υλικά (για 6 άτομα)
100 γρ. πάστα αμυγδάλου
60 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κρόκοι
50 γρ. ασπράδια
50 γρ. σοκολάτα υγείας
30 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι μαλακό
Μους σοκολάτας
3 φύλλα ζελατίνας
380 γρ. κρέμα γάλακτoς 35%
150 γρ. γάλα
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος (κομμάτια)
Ζελέ
4 φύλλα ζελατίνας
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
600 γρ. βατόμουρα
Εκτέλεση
Biscuit Χτυπάμε στο μίξερ την πάστα αμυγδάλου με 30 γρ.
ζάχαρη και τους κρόκους και σε ένα άλλο τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (45-50°C), και την ενσωματώνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
Προσθέτουμε το μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το αλεύρι.
Το μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψί και το ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.Μους σοκολάτας Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί.
Βράζουμε το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα.
Περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά για να σχηματιστεί μια λεία γυαλιστερή ganache και τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί.Ζελέ βατόμουρου Χτυπάμε τα βατόμουρα στο μίξερ.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ελαφρύ σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη ζελατίνα και τον πουρέ βατόμουρου.Σερβίρισμα Κόβουμε το biscuit σε κύβους, το βάζουμε στον πάτο ενός ποτηριού για Μαρτίνι και στρώνουμε τη μους.
Το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, κατόπιν περιχύνουμε με το ζελέ κα το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμα.
Λευκή πορσελάνινη πιατέλα, Ανδρεάδης Homestoresσυνταγή του Αλέξανδρου Τσιπούρα (Mellenjo)