Follow us

Μους μελιού με σος butterscotch, σταφίδες και φιστίκια αράπικα

Μους μελιού με σος butterscotch, σταφίδες και φιστίκια αράπικα

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα αβγά

1 δόση βανιλίνη

¼ φλ. μέλι θυμαρίσιο

140 ml ουίσκι

400 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

4 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό

Για τη σάλτσα

100 γρ. ζάχαρη

25 γρ. βούτυρο

300 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

Για τη γαρνιτούρα

Φιστίκια αράπικα ανάλατα, πολύ ελαφρά καβουρισμένα και χοντροσπαμένα

50 γρ. μαύρες σταφίδες μουλιασμένες σε ½ φλ. ουίσκι για 2 ώρες και στραγγισμένες

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αβγά, τη βανιλίνη, το μέλι και 100 ml από το ουίσκι σε μπεν μαρί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να να πάρει το μείγμα ένα απαλό κίτρινο χρώμα και να αρχίσει να πήζει.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το υπόλοιπο ουίσκι και στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο μείγμα αβγών - μελιού.

Στύβουμε πολύ καλά τη ζελατίνη, τη διαλύουμε πολύ καλά σε ελάχιστο καυτό νερό, τη ρίχνουμε στη μους και την ανακατεύουμε σταθερά και αργά μέχρι να ενωθεί απολύτως με τα υπόλοιπα υλικά.

Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: διαλύουμε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές νερό σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου, μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε πολύ προσεκτικά την κρέμα γάλακτος, διότι πιτσιλάει πάρα πολύ, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στην κρέμα και στολίζουμε με τα φιστίκια και τις σταφίδες.A.T.

Επίσης...

Νηστίσιμο Κέικ με Μπανάνα, Σοκολάτα και Μέλι

Ένα κέικ σκέτο άρωμα, που δεν χρειάζεται μίξερ, γίνεται πανεύκολα και αναδεικνύει όσο κανένα άλλο την μπανάνα, που μπαίνει ολόκληρη.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Χοιρινά Φιλετάκια με Μαύρη Μπίρα, Λεμόνι και Μέλι

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που γίνεται με ό,τι υπάρχει πιο πρόχειρο: με χοιρινό φιλέτο, φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.

Μελόπιτα

Πώς θα φτιάξεις μελόπιτα.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Χοιρινά Φιλετάκια με Κρόκο Κοζάνης και Μέλι

Η συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με κρόκο Κοζάνης και μέλι.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Χαλβάς με Μέλι

Η συνταγή για χαλβά με μέλι.