banner
banner

Μους με καφέ και σοκολάτα

Συνταγή

Μους με καφέ και σοκολάτα
Υλικά

2/4 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα ξυσμένη
1 φλ. γάλα καρύδας
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
½  φλ. βραστό νερό
1 δόση βανιλίνη
½ κ.γ.  εκχύλισμα πικραμύγδαλου ή καφέ ή μέντας
Για τη διακόσμηση
4 κόκκοι καφέ
⅓ φλ. λικέρ καφέ
2 κ.σ. κακάο, αν θέλουμε

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα σε κατσαρολάκι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακινώντας κυκλικά το σκεύος. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ξεχωριστό μικρό μπολ αναμειγνύουμε το καυτό νερό με τον καφέ μαζί με τη βανιλίνη και όποιο εκχύλισμα χρησιμοποιούμε και ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια με πόδι ή σε 8 φλιτζανάκια του εσπρέσο και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε αν θέλουμε κοσκινίζοντας κακάο στην επιφάνεια και τοποθετώντας στη μέση ένα κόκκο καφέ. Μπορούμε, ακόμα, να γαρνίρουμε τη μους με σαντιγί.

Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος