banner
banner
banner

Μους με γιαούρτι

Συνταγή

Μους με γιαούρτι
Υλικά

½ κ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 ασπράδια αβγών
5-6 φύλλα ζελατίνας
½ φλ. ανθόμελο ή θυμαρίσιο  μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για γαρνιτούρα: μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα ή κεράσι ή βύσσινο

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μέλι με την κρέμα γάλακτος, στύβουμε τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα μέλι -κρέμα γάλακτος  ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μαζί με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα μέλι-κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά. Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκι και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες. Σερβίρουμε με όποια γαρνιτούρα θέλουμε (από τις προτεινόμενες ή κάποια άλλη της προτίμησής μας).


A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος