500 γρ. ανθότυρο (ή τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε)
400 γρ. πεπόνι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ζάχαρη
160 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
6 αβγά
6 φύλλα ζελατίνας
Καθαρίζουμε το πεπόνι, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε τη ζελατίνα να μουλιάσει σ' ενα μπολ με λίγο κρύο νερό.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά και να έχουμε μια απαλή, ομοιογενή κρέμα. Στίβουμε τη ζελατίνα, τη διαλύουμε πολύ καλά σε ½ φλ. βραστό νερό και την προσθέτουμε στην κρέμα των αβγών. Ανακατεύουμε γερά το μείγμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με δύο πιρούνια το τυρί για να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε και πάλι προσεκτικά. Μοιράζουμε τη μους πεπονιού σε 10 -12 γιάλινα μπολ ή ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μία μπάλα φρέσκο πεπόνι και φύλλα μέντας ή δυόσμου, ή με τριμμένο τζίντζερ ή με τριμμένη κανέλα ή με ψιλοκομμένα φρουΐ γλασέ ή με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού και λίγο από το σιρόπι του ή με χοντροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς και μέλι.
Α.Τ.