Follow us

Μους λεμονιού

Μους λεμονιού

Yλικά για 5 άτομα

2 μεγαλούτσικα ζουμερά λεμόνια ακέρωτα
150 γρ. ζάχαρη
3 ολόφρεσκα αβγά
20 γρ. κορν φλάουερ
20 γρ. φρέσκο βούτυρο
20 ml νερό

Παρασκευή

Χωρίζουμε προσεκτικά τα αβγά και κρατάμε χωριστά τα ασπράδια. Βάζουμε τους κρόκους σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το νερό. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα που χρειαζόμαστε. Στη συνέχεια τα στύβουμε και περνάμε το χυμό από σουρωτήρι. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα και βάζουμε το μείγμα να πήξει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει μόλις να τρεμουλιάζει (δεν αφήνουμε να βράσει). Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το βούτυρο (σχεδόν λυωμένο), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με κουτάλι, να ενσωματωθεί, χωρίς να χάσει τον όγκο της. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια ή αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με πολύ λεπτά φετάκια λεμονιού ή λάιμ, ή σπιρτάκια από το κίτρινο της φλούδας. Μπορούμε, ακόμα, να τη σερβίρουμε μέσα σε λεμονόκουπες (θα χρειαστούμε ανάλογα λεμόνια όσο γίνεται ισομεγέθη).
Σημ. η μους μπορεί να γίνει και με λάιμ (θα χρειαστούν 3-4 λάιμ, ανάλογα με το μέγεθος).

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.