Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά για 16 μικρά muffins
1 κουτ. σούπας baking powder
100 ml λευκό ρούμι
100 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
2 αβγά
180γρ. καστανή ζάχαρη, αλεσμένη για να διαλυθεί εύκολα μέσα στο μίγμα
λίγο φρέσκο δυόσμο ή μέντα πολύ ψιλοκομμένα
χυμός από 1 lime
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C και αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα- ένα τα αβγά.
Προσθέτουμε το γάλα, το ρούμι και τον χυμό lime.
Σταματάμε το μίξερ όταν έχουμε ένα ενιαίο μείγμα και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking, σιγά-σιγά, ανακατεύοντας παράλληλα με ένα σύρμα, ίσα για να ενσωματωθούν τα υλικά, όχι πάρα πολύ.
Θέλουμε να έχουμε έναν ελαφρώς πηχτό χυλό.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
Ολοκληρώνουμε με το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο, ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
Στρώνουμε ένα σκεύος με χάρτινες θήκες για muffin και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα, μέχρι τα 3/4.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι αυτά να φουσκώσουν και να ροδίσουν εξωτερικά.