Follow us

Μiyake: Τεμπούρα γαρίδας και λαχανικών, σερβιρισμένη με γλυκόξυνη σάλτσα στρειδιών

Prada, Miyake, Yves Saint Laurent, Versace, Louis Vuitton, Missoni: έξι διάσnμοι Οίκοι μόδας μετατρέπονται σε προκλητικά εδέσματα για ένα ονειρεμένο σινιέ ρεβεγιόν.

Μiyake: Τεμπούρα γαρίδας και λαχανικών, σερβιρισμένη με γλυκόξυνη σάλτσα στρειδιών

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

Τεμπούρα

600 γρ. κορνφλάουρ

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ.γλ. ζάχαρη

20 γρ. μαγιά μπίρας

Λίγο κρύο νερό

Σάλτσα

400 γρ. mirin sauce

400 γρ. Oyster sauce

40 γρ. ζάχαρη

120 γρ. ξίδι λευκό

100 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σε πουρέ

Λίγο ταμπάσκο

Υπόλοιπα υλικά

24 γαρίδες Νο 1

2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μπαστουνάκια

2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια

6 πιπεριές (2 πράσινες, 2 κόκκινες, 2 κίτρινες) κομμένες σε μπαστουνάκια

Λίγο ηλιέλαιο

Ντομάτες για τη σάλτσα.

Παρασκευή

Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε μία ώρα, ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις μεταξύ τους.

Ανακατεύουμε τα υλικά για την τεμπούρα και τα βάζουμε στο ψυγείο, επίσης για 1 ώρα.

Βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα τις ντομάτες σε ζεματιστό νερό, και αμέσως μετά σε κρύο.

Τις αποφλοιώνουμε και τις αδειάζουμε όπως τις ντομάτες για γεμιστά.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά τους.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπαστουνάκια των λαχανικών.

Τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο μία μία τις γαρίδες, αφού πριν τις έχουμε βυθίσει στην τεμπούρα.

Το ίδιο κάνουμε και με τα μπαστουνάκια των λαχανικών.

Σερβίρουμε, βάζοντας τη σάλτσα μέσα στις ντομάτες.

Μια αφαιρετική, zεν, λιτότητα μόνο από τη γιαπωνέζικη κουζίνα μπορεί να υλοποιηθεί με απόλυτο τρόπο.

Τα τραγανά γλυπτά ρούχα του Miyake μοιάζουν ντάλε-κουάλε με την κριτσανιστή, όλο πτυχώσεις, επιφάνεια μιας τεμπούρα.

Τα ζουμερά σώματα που δίνουν ψυχή στο αρχιτεκτονικό ρούχο, μεταφράζονται σε χυμώδεις ναρίδες και ολόφρεσκα λαχανικά, που σχηματοποιούν το αέρινο κέλυφος του γιαπωνέζικου κουρκουτιού.

Μια βιτρίνα Miyake μοιάζει με γλυπτή τεμπούρα σερβιρισμένη στο πιάτο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.