Μηλοτηγανίτες του Χρήστου Βέργαδου

Συνταγή

Μηλοτηγανίτες του Χρήστου Βέργαδου
Υλικά (για 25 κοµµάτια)

Για τις µηλοτηγανίτες

3 κόκκινα µήλα
250 γρ. αλεύρι µαλακό ζαχαροπλαστικής
100 ml νερό
50 ml κονιάκ
1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
µία πρέζα αλάτι
Για το τηγάνισµα
1/2 λίτρο σησαµέλαιο

Για το γαρνίρισµα

µέλι
σουσάµι
σκόνη κανέλας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και τρίβετε τα µήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, και τα βάζετε σε µπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τις µηλοτηγανίτες και ανακατεύετε καλά µε µια πλαστική σπάτουλα µέχρι να οµογενοποιηθούν και να δηµιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Σε µια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το σησαµέλαιο. Με δύο κουτάλια της σούπας, παίρνετε λίγο από το µείγµα και το ρίχνετε στο ζεστό σησαµέλαιο. Γυρνάτε τις τηγανίτες ανά διαστήµατα για να πάρουν οµοιόµορφο χρώµα. Κατόπιν τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσουν, τις γαρνίρετε µε µέλι, σουσάµι και κανέλα, και τις σερβίρετε.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος