Follow us

Μηλοτηγανίτες του Χρήστου Βέργαδου

Μηλοτηγανίτες του Χρήστου Βέργαδου

Υλικά

Υλικά (για 25 κοµµάτια)

Για τις µηλοτηγανίτες

3 κόκκινα µήλα

250 γρ. αλεύρι µαλακό ζαχαροπλαστικής

100 ml νερό

50 ml κονιάκ

1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ

µία πρέζα αλάτι

Για το τηγάνισµα

1/2 λίτρο σησαµέλαιο

Για το γαρνίρισµα

µέλι

σουσάµι

σκόνη κανέλας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και τρίβετε τα µήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, και τα βάζετε σε µπολ.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τις µηλοτηγανίτες και ανακατεύετε καλά µε µια πλαστική σπάτουλα µέχρι να οµογενοποιηθούν και να δηµιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Σε µια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το σησαµέλαιο.

Με δύο κουτάλια της σούπας, παίρνετε λίγο από το µείγµα και το ρίχνετε στο ζεστό σησαµέλαιο.

Γυρνάτε τις τηγανίτες ανά διαστήµατα για να πάρουν οµοιόµορφο χρώµα.

Κατόπιν τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μόλις κρυώσουν, τις γαρνίρετε µε µέλι, σουσάµι και κανέλα, και τις σερβίρετε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.