banner
banner
banner

Μηλόπιτα με μελάσα και μαύρη ζάχαρη (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Συνταγή

Μηλόπιτα με μελάσα και μαύρη ζάχαρη (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)
Υλικά

375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
75 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
100 ml ((1 φλιτζ. τσαγιού) νερό                      
Xυμό από 1 λεμόνι
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro                                              
70  ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
30 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό μήλου
1 κουτ. σούπας κανέλα
100 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Μελάσα Fytro
4 μήλα

banner
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το Αλεύρι, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη Ζάχαρη και ζυμώνετε καλά. Την κάνετε μία μπαλίτσα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Κόβετε τα 3 μήλα σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με τη Μελάσα και το κονιάκ και σιγοψήνετε μέχρι να μαλακώσουν.
Διαλύετε το Κορν Φλάουρ στο χυμό μήλου και το προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε 1-2 λεπτά.
Ανοίγετε τη ζύμη και την τοποθετείτε σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 26 εκατοστά.
Απλώνετε από πάνω το μίγμα μήλου, τοποθετείτε στη συνέχεια λεπτές φέτες μήλου σε σχήμα βεντάλιας, πασπαλίζετε με λίγη Ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για μισή ώρα περίπου.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος