Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
0,5 λίτρου μηλίτης
8 κ.σ. brandy
2 κ. γ. βούτυρο παγωμένο
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
4 γαρίφαλα
90 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
Παρασκεύη
Λιώνουμε αργά αργά την κουβερτούρα και βουτάμε μέσα τα τέσσερα κουταλάκια, έτσι ώστε το κοίλο τμήμα τους να καλυφθεί κατά τα 3/4.
Στερεώνουμε τα κουταλάκια σταυρωτά επάνω στα χείλη ενός κύπελλου και παγώνουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά.
Αναμιγνύουμε το μηλίτη με το χυμό λεμονιού και τα γαρίφαλα.
Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά μετά την πρώτη βράση.
Μοιράζουμε σε τέσσερα φλιτζάνια.
Μοιράζουμε επίσης το brandy.
Κόβουμε το βούτυρο σε τέσσερα κομματάκια και ρίχνουμε από ένα σε κάθε φλιτζάνι.
Σερβίρουμε με τα σοκολατωμένα κουταλάκια.
Οι φωτό είναι από το βιβλίο «Chocolate.
Α sweet indulgence», των Karl Petzke and Sara Slavin.
Εκδ.
Chronicle Books.