Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
4 φύλλα σφολιάτα σοκολάτα (ή λευκή πασπαλισμένη με κακάο)
800 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας
200 γρ. σοκολάτα μπίτερ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη
15 γρ. ζάχαρη-άχνη
400 γρ. αμύγδαλα
2 αβγά
Σάλτσα σοκολάτας
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
Παρασκευή
Χτυπάμε την κρέμα ώσπου να πήξει σε σαντιγί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε καλά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Κατόπιν την βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 24 ορθογώνια 1Ο x 0,7 cm.
Τα σκεπάζουμε με κρέμα και τα ενώνουμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε 8 μιλφέιγ.
Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα.
Τα περνάμε μέσα από το ασπράδι των αβγών, έπειτα από την άχνη, και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να καραμελώσουν.
Τοποθετούμε το μιλφέιγ στο κέντρο του πιάτου.
Το περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας και καραμελωμένα αμύγδαλα.
Σάλτσα σοκολάτας
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος, μέχρι να αναμιχθούν καλά.