Follow us

Μιλφέιγ σοκολάτας με τριμμένο αμύγδαλο

Γάλλος με βάσκικη καταγωγή, τιμημένος με τρία αστέρια Michelin κατά τη θητεία του στο Tour d’ Argent, ιδιοκτήτης και chef σήμερα του διάστερου Relais Louis XIII στο Παρίσι, ο Manuel Martinez είναι η μεγάλη φετινή άφιξη στην Αθήνα, για λογαριασμό του εστιατορίου Vardis. Κυρίες και κύριοι έχετε το προνόμιο μιας διάσημης υπογραφής στο μενού του ρεβεγιόν σας.

Μιλφέιγ σοκολάτας με τριμμένο αμύγδαλο

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

4 φύλλα σφολιάτα σοκολάτα (ή λευκή πασπαλισμένη με κακάο)

800 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας

200 γρ. σοκολάτα μπίτερ

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

30 γρ. ζάχαρη

15 γρ. ζάχαρη-άχνη

400 γρ. αμύγδαλα

2 αβγά


Σάλτσα σοκολάτας

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

600 γρ. κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Χτυπάμε την κρέμα ώσπου να πήξει σε σαντιγί.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε καλά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Κατόπιν την βάζουμε σε μια σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.

Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 24 ορθογώνια 1Ο x 0,7 cm.

Τα σκεπάζουμε με κρέμα και τα ενώνουμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε 8 μιλφέιγ.

Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα.

Τα περνάμε μέσα από το ασπράδι των αβγών, έπειτα από την άχνη, και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να καραμελώσουν.

Τοποθετούμε το μιλφέιγ στο κέντρο του πιάτου.

Το περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας και καραμελωμένα αμύγδαλα.

Σάλτσα σοκολάτας
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος, μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.