Follow us

Μιλφέιγ κανταΐφι με chantilly πικραμύγδαλου και σιρόπι μέλι/ ροδόνερο (του Νικόλα Σταυρακάκη)

Μιλφέιγ κανταΐφι με chantilly πικραμύγδαλου και σιρόπι μέλι/ ροδόνερο (του Νικόλα Σταυρακάκη)

Υλικά

Υλικά

900 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής

100 γρ πάστα αμυγδάλου

400 γρ σφιχτή σαντιγί

90 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

900 γρ φρέσκο γάλα

220 γρ ζάχαρη

6 αβγά

100 γρ κορν φλαουρ

110 γρ βούτυρο

½ φασόλι βανίλιας (ή μια κάψουλα βανίλιας)

Για το μιλφέιγ κανταΐφι

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

1 κούπα λιωμένο βούτυρο

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι μέλι/ροδόνερο

1 κούπα νερό

½ κούπα ζάχαρη

4 κ.σ. μέλι

1 ξύλο κανέλα

3 καρφάκια γαρύφαλλο

Ένα μικρό κομμάτι φλούδα λεμονιού

2 κ.γ. ροδόνερο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σαντιγί να ομογενοποιείται τελευταία.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: αναμειγνύουμε το κορν φλαουρ με τη μισή ζάχαρη.

Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα αβγά.

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας δυνατά.

Όταν έχει δέσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο.

Στρώνουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν.

Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε ψυγείο.

Για το μιλφέιγ καταΐφι: ξετυλίγουμε το κανταΐφι και παίρνουμε λίγο λίγο στις χούφτες μας, που έχουμε βρέξει με το λιωμένο βούτυρο.

Σχηματίζουμε φωλιές και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα.

Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα.

Τέλος βάζουμε από πάνω ένα μικρότερο ταψάκι για βάρος.

Ψήνω στο φούρνο στους 200 για 7’.

Όταν κρυώσουν, ραντίζω με το σιρόπι και τοποθετώ σε στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα Chantilly.

Για το σιρόπι: σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για 10’ εκτός από το ροδόνερο.

Τέλος, το προσθέτουμε και διατηρήρουμε εκτός ψυγείου.

Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα αβγά.

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας δυνατά.

Όταν έχει δέσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο.

Στρώνουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν.

Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε ψυγείο.

Σχηματίζουμε φωλιές και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα.

Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα.

Τέλος βάζουμε από πάνω ένα μικρότερο ταψάκι για βάρος.

Ψήνω στο φούρνο στους 200 για 7’.

Όταν κρυώσουν, ραντίζω με το σιρόπι και τοποθετώ σε στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα Chantilly.

Τέλος, το προσθέτουμε και διατηρήρουμε εκτός ψυγείου.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.