banner
banner
banner

Μιλφέιγ κανταΐφι με chantilly πικραμύγδαλου και σιρόπι μέλι/ ροδόνερο (του Νικόλα Σταυρακάκη)

Συνταγή

Μιλφέιγ κανταΐφι με chantilly πικραμύγδαλου και σιρόπι μέλι/ ροδόνερο (του Νικόλα Σταυρακάκη)
Υλικά

900 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής
100 γρ πάστα αμυγδάλου
400 γρ σφιχτή σαντιγί
90 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
900 γρ φρέσκο γάλα
220 γρ ζάχαρη
6 αβγά
100 γρ κορν φλαουρ
110 γρ βούτυρο
½ φασόλι βανίλιας (ή μια κάψουλα βανίλιας)
Για το μιλφέιγ κανταΐφι
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι μέλι/ροδόνερο
1 κούπα νερό
½ κούπα ζάχαρη
4 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλα
3 καρφάκια γαρύφαλλο
Ένα μικρό κομμάτι φλούδα λεμονιού
2 κ.γ. ροδόνερο

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σαντιγί να ομογενοποιείται τελευταία.


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: αναμειγνύουμε το κορν φλαουρ με τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα αβγά. Ζεσταίνουμε  το γάλα μαζί με τη βανίλια, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας δυνατά. Όταν έχει δέσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο. Στρώνουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε ψυγείο.


Για το μιλφέιγ καταΐφι: ξετυλίγουμε το κανταΐφι και παίρνουμε λίγο λίγο στις χούφτες μας, που έχουμε βρέξει με το λιωμένο βούτυρο. Σχηματίζουμε φωλιές και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα. Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα. Τέλος βάζουμε από πάνω ένα μικρότερο ταψάκι για βάρος. Ψήνω στο φούρνο στους 200 για 7’. Όταν κρυώσουν, ραντίζω με το σιρόπι και τοποθετώ σε στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα Chantilly.


Για το σιρόπι: σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για 10’ εκτός από το ροδόνερο. Τέλος, το προσθέτουμε και διατηρήρουμε εκτός ψυγείου.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος