banner
banner
banner

Μήλα με ρούμι και αμύγδαλα στην κατσαρόλα

Συνταγή

Μήλα με ρούμι και αμύγδαλα στην κατσαρόλα
Υλικά

7 μήλα Granny Smith
1 κ.σ. σταφίδες ξανθές
2 φλ. ζάχαρη καστανή
1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
½  κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
¾  φλ. ρούμι μαύρο


Για γαρνιτούρα
¾ φλ. φιλέτα αμυγδάλου λευκά καβουρδισμένα ή καρύδια

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα, τα κόβουμε καθέτως σε έξι κομμάτια και τα αλείφουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε επάνω τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλειφθούν παντού με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πάλι. Αφήνουμε σκεπασμένα τα μήλα με πλαστική μεμβράνη 1 ώρα. Θα σχηματισθεί στο μπολ ένα παχύ σιρόπι. Μεταφέρουμε το μείγμα μήλα-ζάχαρη-ρούμι-μπαχαρικά σε κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε κουνώντας πού και πού την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, γύρω στα 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ, σκορπίζουμε ανάμεσα τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Ταιριάζουν πολύ ωραία με παγωτό.


A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος