Follow us

Μήλα με ρούμι και αμύγδαλα στην κατσαρόλα

Μήλα με ρούμι και αμύγδαλα στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

7 μήλα Granny Smith

1 κ.σ. σταφίδες ξανθές

2 φλ. ζάχαρη καστανή

1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη

½  κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

¾  φλ. ρούμι μαύρο

Για γαρνιτούρα

¾ φλ. φιλέτα αμυγδάλου λευκά καβουρδισμένα ή καρύδια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα, τα κόβουμε καθέτως σε έξι κομμάτια και τα αλείφουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε επάνω τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλειφθούν παντού με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πάλι.

Αφήνουμε σκεπασμένα τα μήλα με πλαστική μεμβράνη 1 ώρα.

Θα σχηματισθεί στο μπολ ένα παχύ σιρόπι.

Μεταφέρουμε το μείγμα μήλα-ζάχαρη-ρούμι-μπαχαρικά σε κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε κουνώντας πού και πού την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, γύρω στα 20 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ, σκορπίζουμε ανάμεσα τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Ταιριάζουν πολύ ωραία με παγωτό.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.