banner
banner
banner

Μήλα γεμιστά στο φούρνο με κρέμα από ρούμι

κεν κεν Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

4 μέτρια μήλα
χυμός λεμονιού
½ + 1 φλ. καστανή  ζάχαρη
¼ φλ. ξανθές σταφίδες
½ φλ. ψιλοκομμένα καρύδια + 4 μισά καρύδια
4 + 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
2 κ.σ. ρούμι λευκό
Για την κρέμα με ρούμι:
 1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά ή ξινή κρέμα
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ρούμι λευκό

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την σάλτσα με το ρούμι:  χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο το κεντρικό τμήμα με τους σπόρους. Τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Ανακατεύουμε σε μπολ το μισό φλιτζάνι ζάχαρη, τις σταφίδες, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τις 4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, τις 2 κουταλιές ρούμι,  τον κόλιανδρο και την κανέλλα, να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Κλείνουμε το κάτω μέρος κάθε μήλου με το μισό καρύδι και γεμίζουμε με το μείγμα καρυδιών –σταφίδας –βουτύρου  που ετοιμάσαμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C και ρίχνουμε σε ταψάκι το 1 φλιτζάνι ζάχαρης, τις άλλες 4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη και 1 φλιτζάνι νερό. Μόλις λιώσουν και αρχίζει το μείγμα να βράζει, αραδιάζουμε τα μήλα στο ταψάκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά, γύρω στα 30-40 λεπτά, ανάλογα με το είδος των μήλων. Βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε  σε κάθε πιάτο από ένα μήλο σκεπασμένο με 1 -2 κουταλιές κρέμα με ρούμι.

Updated: 19/10/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/02/16



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος