Follow us

Μήλα γεμιστά με καρύδια, σταφίδες, πορτοκάλι και ρούμι στο φούρνο

Μήλα γεμιστά με καρύδια, σταφίδες, πορτοκάλι και ρούμι στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

12 μήλα στάρκιν

12 κ.γ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη

12 μισές ψίχες καρυδόψιχας ολόκληρες

12  κ.γ. μαύρες σταφίδες

12 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

12  κ.γ. βούτυρο φρέσκο

1 κ.σ. κανέλα τριμμένη

2 μέτρια πορτοκάλια 

½ φλ. καστανή ζάχαρη

1 φλ.  ρούμι σκούρο

½ φλ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Παίρνουμε το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι.

Το στίβουμε και το βάζουμε σε μπολ μαζί με το βούτυρο λιωμένο και το ½ φλ.

καστανής ζάχαρης.

Καθαρίζουμε το άλλο πορτοκάλι, αφαιρούμε τις μεμβράνες και κόβουμε κάθε φέτα σε δύο κομμάτια.

Ρίχνουμε το μείγμα βούτυρο -χυμό πορτοκαλιού -ζάχαρη σε ένα ταψάκι που να χωράει τα μήλα ίσα –ίσα.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα.

Αφαιρούμε την καρδιά με το ειδικό εργαλείο και τα αλείφουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, την κανέλα, το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και τις 12 κ.σ βούτυρο.

Κλείνουμε τη βάση κάθε μήλου με το μεγάλο κομμάτι καρυδόψιχας και γεμίζουμε το άνοιγμα και το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει πιέζοντας καλά με το δείκτη μας τη γέμιση.

Αραδιάζουμε τα μήλα στο ταψάκι και τα περιχύνουμε με το ρούμι.

Ψήνουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν –πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους -θα μοιάζει με σιρόπι.

Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή τα βάζουμε όταν κρυώσουν στο ψυγείο και τα σερβίρουμε παγωμένα μαζί με παγωτό ή σαντιγί.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.