Υλικά
Υλικά
80 γρ. βούτυρο φρέσκο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αβγού
150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη, στο μπλέντερ*
1 πακέτο σαβουαγιάρ
300 γρ. κρέμα γαλ. πλήρης
4 κ. σ. ρούμι ή Κουαντρώ
2 φλ. τσ. καφές εσπρέσσο ή δυνατός φίλτρου
καβουρδισμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα.
( *μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραμελωμένα αμύγδαλα)
Παρασκευή
Χρειάζεστε μια φόρμα του κέικ με έλασμα ή ένα τσέρκι αντίστοιχο.
Καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά με χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε το 1/3 της κρέμας γαλ.
μέχρι ν' αρχίσει να πήζει.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και τότε προσθέτουμε τον κρόκο και τη σκόνη αμυγδάλου.
Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε μπολ αναμιγνύουμε τον κρύο καφέ με το ρούμι , βουτάμε ελάχιστα τα σαβουαγιάρ και καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας.
Στρώνουμε από πάνω το μισό μίγμα βουτύρου και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μια στρώση μπισκότα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρ.
γάλακτος σε σαντιγί.
Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα .Το καλύπτουμε ολόκληρο με τη σαντιγί καιτο γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.