banner
banner
banner

Μικρές τάρτες με αχλάδι και τζίντζερ

Συνταγή

Μικρές τάρτες με αχλάδι και τζίντζερ
Υλικά

Για τη βάση:
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml στραγγιστό γιαούρτι
½ φλ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
4 -5 αχλάδια
250 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
3 αβγά
½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
5  κ.σ. καστανή ζάχαρη

banner
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το γιαούρτι και το νερό μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη –αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες, πλαταίνουμε την κάθε μπάλα με την παλάμη μας να γίνει σαν δίσκος και την απλώνουμε μέσα στις φορμίτσες. 
Φτιάχνουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε φέτες. Χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη, ζεσταίνουμε την κρέμα –ίσα να αρχίζει να κάνει φουσκάλες αλλά να μην πάρει βράση, και τη ρίχνουμε σιγά–σιγά στα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη (όπως το αβγολέμονο). Επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα. Αλείφουμε τις τάρτες με χτυπημένο αβγό, τις γεμίζουμε με την κρέμα και μοιράζουμε επάνω τις φετούλες του αχλαδιού. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C γύρω στα 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κρούστα και να καραμελώσει η ζάχαρη.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος