Follow us

Μικρές τάρτες με αχλάδι και τζίντζερ

Μικρές τάρτες με αχλάδι και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση:

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 ml στραγγιστό γιαούρτι

½ φλ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

4 -5 αχλάδια

250 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

3 αβγά

½ φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

5  κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το γιαούρτι και το νερό μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη –αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες, πλαταίνουμε την κάθε μπάλα με την παλάμη μας να γίνει σαν δίσκος και την απλώνουμε μέσα στις φορμίτσες. Φτιάχνουμε τη γέμιση.

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε φέτες.

Χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη, ζεσταίνουμε την κρέμα –ίσα να αρχίζει να κάνει φουσκάλες αλλά να μην πάρει βράση, και τη ρίχνουμε σιγά–σιγά στα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη (όπως το αβγολέμονο).

Επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Αλείφουμε τις τάρτες με χτυπημένο αβγό, τις γεμίζουμε με την κρέμα και μοιράζουμε επάνω τις φετούλες του αχλαδιού.

Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C γύρω στα 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κρούστα και να καραμελώσει η ζάχαρη.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.