banner
banner
banner

Μια «Boulouka» στην Πανόρμου

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Είχα περάσει πολλές φορές μπροστά από το μικρό μαγαζί της Πανόρμου, αλλά αυτή τη φορά είπα να μην αντισταθώ στον πειρασμό και να δοκιμάσω τους λουκουμάδες της «Μπουλούκας» για τους οποίους είχα ακούσει καλά λόγια.

Μια «Boulouka» στην Πανόρμου

Προτίμησα την κλασική τους εκδοχή με μέλι και κανέλα, για να καταλάβω καλύτερα τη γεύση τους και περίμενα υπομονετικά λίγα λεπτά, καθώς ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή, με τον παραδοσιακό τρόπο με το χέρι. Ήταν έτσι όπως μου αρέσουν οι λουκουμάδες, δηλαδή τραγανοί εξωτερικά και αφράτοι στο εσωτερικό τους. Όπως μου είπε ο νεαρός ιδιοκτήτης Φάνης Ροΐδης, η συνταγή είναι από τη γιαγιά του που είχε ανοίξει ένα από τα πρώτα λουκουματζίδικα στη Θεσσαλονίκη, το 1914. Φυσικά, το σερβίρισμα των λουκουμάδων ακολουθεί τις τάσεις της εποχής κι έτσι πέρα από την κλασική τους εκδοχή, γαρνίρονται με σοκολάτα και συνοδεύονται με παγωτό, μπισκότο, πουράκια σοκολάτας, ινδική καρύδα, τρούφα και πολλά ακόμη. 
Εδώ όμως δεν θα έρθεις μόνο για τους λουκουμάδες, αλλά και για τη χειροποίητη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα, τυρί, σπανάκι, αλλά και κοτόπουλο ή λουκάνικο. Και να μην παραλείψουμε τον καλό καφέ. Εξ’ ου και το Boulouka: Bou-γάτσα Lou-κουμάδες Κα-φές! 
Από αλμυρές γεύσεις θα βρει κανείς και χωριάτικες πίτες όπως κολοκυθόπιτα και χορτόπιτα ενώ στα γλυκά παίζουν σε παραδοσιακό ταμπλό: ρυζόγαλο, κρέμα, κρέμα σοκολάτα -όλα παραγωγής τους. Το καλοκαίρι εξαιρετικά δημοφιλές είναι και το παγωτό μηχανής που φτιάχνουν οι ίδιοι. 

Boulouka, Πανόρμου 84 και Πορταριάς, τηλ. 210 6990131.

banner


Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος