banner
banner
banner

Μελομακάρονα (από τη Γιώτης)

Συνταγή

Μελομακάρονα (από τη Γιώτης)
Υλικά

400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 5 πορτοκάλια
40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. (1 . φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
500 γρ. καρύδια σε κομματάκια


Για το σιρόπι:


400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη
300 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό

banner
Εκτέλεση

Χτυπάτε πολύ καλά στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με τη Ζάχαρη. Διαλύετε στον χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και προσθέτετε όλα τα υλικά στο ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτετε το Αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι. Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζετε την επιφάνεια με καρύδια.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος