Follow us

Μελένια γλυκά!

Μελένια γλυκά!

Εκτός από το ιδιαίτερο άρωμά του, ιδιότητα που λείπει από τη ζάχαρη, το μέλι μας γυρνάει σε εποχές, που ήταν το κύριο μέσο για να ικανοποιήσουμε την ακόρεστη επιθυμία μας για τα γλυκά και τις γλυκές γεύσεις. Ακόμα και σήμερα, που έχουμε στη διάθεσή μας πολλά είδη ζάχαρης και φυσικά πολλές γλυκαντικές ουσίες, το μέλι είναι ένα θρυλικό προϊόν, που προσδίδει μια ιδιαίτερη “τρυφερή” υφή, αν χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για τη δημιουργία ενός γλυκού, ας πούμε ενός κέικ, ενώ σαν σάλτσα ή σιρόπι είναι ασυναγώνιστο στην αρωματική του διάσταση. Αν και σε επίπεδο θερμίδων είναι ισοδύναμο με τη ζάχαρη, η διαφορετική υφή (πιο λεπτόρευστο ή πιο παχύρευστο), το διαφορετικό άρωμα και το διαφορετικό επίπεδο γλυκύτητας, όλα ανάλογα με το φυτό που έχουν “τρυγήσει” οι μέλισσες, μας προσφέρουν μεγάλο εύρος επιλογών για με το τελικό γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα της δημιουργίας μας.
Αν σας ελκύει η ιδέα, εδώ και εδώ θα βρείτε και άλλες ωραίες ιδέες για μελένια γλυκά.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.