Εκτός από το ιδιαίτερο άρωμά του, ιδιότητα που λείπει από τη ζάχαρη, το μέλι μας γυρνάει σε εποχές, που ήταν το κύριο μέσο για να ικανοποιήσουμε την ακόρεστη επιθυμία μας για τα γλυκά και τις γλυκές γεύσεις. Ακόμα και σήμερα, που έχουμε στη διάθεσή μας πολλά είδη ζάχαρης και φυσικά πολλές γλυκαντικές ουσίες, το μέλι είναι ένα θρυλικό προϊόν, που προσδίδει μια ιδιαίτερη “τρυφερή” υφή, αν χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για τη δημιουργία ενός γλυκού, ας πούμε ενός κέικ, ενώ σαν σάλτσα ή σιρόπι είναι ασυναγώνιστο στην αρωματική του διάσταση. Αν και σε επίπεδο θερμίδων είναι ισοδύναμο με τη ζάχαρη, η διαφορετική υφή (πιο λεπτόρευστο ή πιο παχύρευστο), το διαφορετικό άρωμα και το διαφορετικό επίπεδο γλυκύτητας, όλα ανάλογα με το φυτό που έχουν “τρυγήσει” οι μέλισσες, μας προσφέρουν μεγάλο εύρος επιλογών για με το τελικό γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα της δημιουργίας μας.
Αν σας ελκύει η ιδέα, εδώ και εδώ θα βρείτε και άλλες ωραίες ιδέες για μελένια γλυκά.