Follow us

Με τη γεύση της μπανάνας

Με τη γεύση της μπανάνας

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που γίνεται πολύ εύκολα γλυκό, λόγω της υφής, της γλύκας και του έντονου αρώματός της, στοιχεία που δεν απαιτούν πολλά πρόσθετα υλικά. Αυτό τα έκανε πολύ αγαπητά κυρίως στην Αμερική και την Αυστραλία, χώρες με πληθώρα μπανάνας, λόγω των κοντινών περιοχών καλλιέργειας. Ενα κλασικό κέικ μπανάνας, το banana bread, είναι από τα πιο καθημερινά γλυκίσματα του αμερικάνικου σπιτιού, από τη δεκαετία του '40. Αλλά και το εντελώς αμερικάνικου στυλ παγωτό banana split ή τα smoothies και τα milk shake μπανάνας είναι πασίγνωστα από πολλές δεκαετίες. Οι μπανάνες ωριμάζουν γρήγορα και, συνήθως, όταν παραωριμάσουν τις πετάμε. Εδώ, λοιπόν, χρειαζόμαστε μια καλή, απλή συνταγή για να τις εκμεταλλευτούμε και να τις μετατρέψουμε εύκολα σε νόστιμο επιδόρπιο, μια που οι συνταγές αυτές απαιτούν πάντα πολύ ώριμες μπανάνες. Η μπανάνα γίνεται, επίσης, το πιο απλό αλλά ενδιαφέρον επιδόρπιο "στιγμής": τις σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο καλό βούτυρο και λευκή ή καστανή ζάχαρη και όταν καραμελώσουν προσθέτουμε λίγο ρούμι ή ένα λικέρ και λίγη κανέλα. Διαφορετικά, τις περιχύνουμε ωμές με λυωμένη σοκολάτα, που τους πηγαίνει πολύ. Αν έχουμε τη σχετική επιδεξιότητα, μπορούμε να τις φλαμπάρουμε με ένα δυνατό αλκοόλ, κάτι που θα δώσει περισσότερη γεύση και… θέαμα στο τραπέζι. Συνδυάζονται με σαντιγί και παγωτό κρέμα ή σοκολάτα. Αν θέλουμε ώριμες μπανάνες και έχουμε μόνο άγουρες, τις βοηθάμε να ωριμάσουν κλείνοντάς τις σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.