Follow us

Μαρμελάδες από την Αμαλιάδα

Με αφορμή μερικά βαζάκια χειροποίητης μαρμελάδας που έφτασαν στα γραφεία μας, γνωρίσαμε ένα νέο προϊόν από μια οικογένεια με παλιά ιστορία. Σε ένα σύγχρονο παρασκευαστήριο, τα εκλεκτά φρούτα της ηλειακής γης, μεταποιούνται σε μαρμελάδες αποκλειστικά από φρέσκα φρούτα εποχής, με περιεκτικότητα φρούτου 85%, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Μαρμελάδες από την Αμαλιάδα

Δοκιμάσαμε μυρωδάτη φράουλα με δεμένη γεύση, κλασικό βερίκοκκο που θυμίζει μαρμελάδα της γιαγιάς, ενδιαφέρουσα μαρμελάδα εσπεριδοειδών με έμφαση στο πορτοκάλι και υπόπικρη επίγευση και μανταρίνι αρκετά ρευστό, με μετρημένη γλυκύτητα.

Πάνω από 80 χρόνια διαρκεί η ενασχόληση της οικογένειας Νάρνου στο χώρο της διατροφής. Η αφετηρία έγινε από το μπακάλικο του προπάππου, στο Χάβαρι Ηλείας, το 1930, όπου παρέμεινε μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1940, συγκεντρώνοντας προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, στη διάρκεια της κατοχής και του πολέμου, με την κατάρρευση της υπαίθριας παραγωγής αλλά και την έλλειψη ρευστότητας, το μπακάλικο αποτελούσε σημείο ανταλλαγής των λιγοστών προϊόντων, που υπήρχαν στην

Μαρμελάδες από την Αμαλιάδα

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1949, μεταφέρθηκε στην Αμαλιάδα όπου συνέχισε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για “εδώδιμα και αποικιακά”, με είδη υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, επεκτάθηκε και εδραιώθηκε στη χονδρική πώληση, προμηθεύοντας τα μικρά παντοπωλεία των γύρω χωριών της Ηλείας. Εξαιτίας αυτής της πολύτιμης εμπειρίας, η οικογένεια Νάρνου, συνεχίζει μέχρι και σήμερα, με την τέταρτη γενιά στα ηνία, να διαλέγει από τα καλύτερα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, όπως είναι το ελαιόλαδο, το κρασί, τα όσπρια, τα χειροποίητα ζυμαρικά, το μέλι και να τα διαθέτει στην αγορά.

Παράλληλα, η νέα γενιά πολύ σωστά επέλεξε να κινηθεί και σε άλλους δρόμους επεκτείνοντας τη δραστηριότητα, αρχίζοντας με τις σπιτικές μαρμελάδες.

Νάρνος, Σισίνη 12, Αμαλιάδα Ηλείας, Τηλ.: 26220 28408, www.narnos-paradosiaka.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.