Follow us

Μαρμελάδα σύκου

Μαρμελάδα σύκου

Υλικά

Υλικά

1 κ. μαύρα σύκα

2 φλ. τσ. μαύρη ζάχαρη

3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού 

½ φλ. νερό

1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό ή φρέσκο δεντρολίβανο ή φρέσκια λουΐζα

Εκτέλεση

Αποστειρώνουμε γυάλινα βαζάκια με βιδωτό μεταλλικό τάπωμα (για να αποστειρωθούν βράζουμε τα βαζάκια και τα ταπώματα για 5 λεπτά) και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε βαμβακερή πετσέτα.Πλένουμε τα σύκα, τα στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κοτσανάκι.

Τα χαράζουμε σταυρωτά από τη μεριά του κοτσανιού (οι κοψιές πρέπει να φθάνουν μέχρι τη μέση του φρούτου). Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε σε στρώσεις τα σύκα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε γύρω στη μία ώρα ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά 2 –3 φορές μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη σχεδόν εντελώς.

Μεταφέρουμε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα το μείγμα σύκα –ζάχαρη και ρίχνουμε το νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα γύρω στα 20 λεπτά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.

Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Βάζουμε σε κάθε βαζάκι ένα κλωνάρι φρέσκο βασιλικό ή φρέσκο δεντρολίβανο ή φρέσκια λουΐζα και το γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα.

Κλείνουμε καλά με το τάπωμα, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε τα βαζάκια σε αυτή τη θέση μέχρι να κρυώσουν.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα φυλάξουμε και στο ψυγείο.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.