banner
banner
banner

Μαρμελάδα σύκο

Συνταγή

Μαρμελάδα σύκο
Υλικά για 2-3 μικρά βαζάκια

1 ½ κιλό ώριμα σύκα

500 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. τσαγιού χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

banner
Εκτέλεση

Αφαιρείτε τη φλούδα από τα σύκα και τα κόβετε στη μέση. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. Τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη με την κανέλα και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ξαφρίζετε κατά διαστήματα). Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά. Τέλος τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος