Follow us

Μαρμελάδα σύκο

Μαρμελάδα σύκο

Υλικά

Υλικά για 2-3 μικρά βαζάκια

1 ½ κιλό ώριμα σύκα

500 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. τσαγιού χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Αφαιρείτε τη φλούδα από τα σύκα και τα κόβετε στη μέση.

Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.

Τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη με την κανέλα και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ξαφρίζετε κατά διαστήματα).

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά.

Τέλος τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.