banner
banner
banner

Μαρμελάδα ροδάκινου με τζίντζερ

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021

Υλικά
Υλικά

8 μεγάλα ροδάκινα ή γιαρμάδες

600 γρ. ζάχαρη

60 γρ. φρέσκο τζίντζερ

1 κ.κ. σκόνη γαρίφαλου και κανέλας

1 λεμόνι (το χυμό)

banner
Παρασκευή

Ζεματάμε τα ροδάκινα για 1 λεπτό, για να τα ξεφλουδίσουμε εύκολα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα λιώνουμε ελαφρά με πιρούνι. Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Βάζουμε τα ροδάκινα με το τζίντζερ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη τελείως μέσα στα φρούτα. Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε τα ροδάκινα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφαιρούμε τον αφρό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν πρόκειται να διατηρήσουμε τη μαρμελάδα σε βάζα, τα γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα, τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Updated: 24/08/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 25/08/11



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος