Follow us

Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ

Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ

Υλικά

υλικά

700 γρ. ροδάκινα ή γιαρμάδες

500 γρ. ζάχαρη

50 γρ. φρέσκο τζίντζερ 

2 ξύλα κανέλας

1/2 κ.γ. γαρύφαλα

1 μικρό λεμόνι, το χυμό

παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα.

Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα λυώνουμε ελαφρά με πιρούνι.

Τρίβουμε το τζίντζερ στο χοντρό τρίφτη.

Βάζουμε τα φρούτα με το τζίντζερ σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη.

Αφήνουμε να μουλιάσει στους χυμούς η ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το λεμόνι.

Αφήνουμε να βράσει 5' ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα και αφαιρώντας τον αφρό από την επιφάνεια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε άλλα 3'-4'.

Αφαιρούμε τον αφρό και την κανέλα και μοιράζουμε τη μαρμελάδα, καυτή στα βαζάκια.

Τα κλείνουμε σφιχτά και πιέζουμε επάνω στα καπάκια.

Γυρνάμε τα βαζάκια ανάποδα μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρμελάδα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.