Follow us

Μαρμελάδα ντομάτας

Μαρμελάδα ντομάτας

Υλικά

υλικά

2 κ. ντομάτες ώριμες

1300 γρ. ζάχαρη

2 λοβοί βανίλιας

το ξύσμα από 1 λεμόνι

παρασκευή

Πλένουμε τις ντομάτες και τις βουτάμε γιά λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει, γιά να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα.

Τις κόβουμε στα 8 και τις πιέζουμε στην παλάμη μας γιά να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.

Σχίζουμε στη μέση κατά μήκος τους καρπούς τις βανίλιας.

Σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος βάζουμε σε μία στρώση τις ντομάτες, κατόπιν τη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Αφήνουμε τα υλικά να μείνουν έτσι αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα και κατόπιν μεταφέρουμε σε φαρδειά κατσαρόλα με βαρύ πάτο.

Βάζουμε να σιγοβράσουν γιά 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας συχνά, αφαιρώντας τον αφρό και προσέχοντας να μην "πιάσει" στον πάτο.

Στο τέλος αφαιρούμε πάλι τον αφρό, βγάζουμε τις βανίλιες και κλείνουμε τη μαρμελάδα σε βάζα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.