Follow us

"Μαρμελάδα" με κυδώνια, αχλάδια και μπαχαρικά

"Μαρμελάδα" με κυδώνια, αχλάδια και μπαχαρικά

υλικά

2 κυδώνια και 1 αχλάδι
20 γρ. μέλι
20 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
5-6 σπόρους καρδάμωμου (κακουλέ)
1κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο (ανακατεμένα)
200 ml νερό

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και το αχλάδι (που το κρατάμε σκεπασμένο με μεμβράνη για αργότερα) και τα κόβουμε σε κύβους με πλευρά 1 εκ. Σε μια μέτρια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το νερό με τη μισή ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, το καρδάμωμο και τα κυδώνια και όταν πάρουν βράση τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράζουν για 10'-12'. Κατόπιν στραγγίζουμε τα κυδώνια από το σιρόπι, τα κρατάμε χωριστά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την υπόλοιπη ζάχαρη. Την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει παίρνοντας το χρώμα της καραμέλας, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και ξαναβάζουμε μέσα τα κυδώνια, αφήνοντας να βράσουν άλλα 5'. Τότε προσθέτουμε τους κύβους του αχλαδιού, το μέλι, τα τριμμένα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 15' σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Αφήνουμε τη μυρωδάτη μαρμελάδα να κρυώσει.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.