Follow us

Μαρμελάδα κυδώνι με κομματάκια φρούτου

Μαρμελάδα κυδώνι με κομματάκια φρούτου

Υλικά

υλικά

1 κ. κυδώνια (περ. 920 γρ. καθαρή σάρκα)

700 γρ. ζάχαρη

1/2 λεμόνι, το χυμό

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/3 κ.γ. κανέλα

ελάχιστο μοσχοκάρυδο

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και κόβουμε τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια (περ.

0,5 εκ.

πλευρά)- δεν μας ενδιαφέρει να είναι ομοιόμορφα.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 12 ώρες (θα μαυρίσουν ελαφρά).

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Οταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'.

Τα αφήνουμε όπως είναι στην κατσαρόλα να μείνουν μια μέρα και ξαναβάζουμε να σιγοβράσουν 2'-3'.

Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία άλλες δυο φορές (αφήνοντας κάθε φορά μια μέρα να "ξεκουραστούν" και κατόπιν βράσιμο 2'-3').

Μετά το τελευταίο (τέταρτο) βράσιμο τα κυδώνια έχουν πάρει ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα κι έχουν πιεί όλα σχεδόν τα υγρά.

Η μαρμελάδα με κομματάκια φρούτου είναι έτοιμη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.