Υλικά
υλικά
1 κ. κυδώνια (περ. 920 γρ. καθαρή σάρκα)
700 γρ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι, το χυμό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/3 κ.γ. κανέλα
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και κόβουμε τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια (περ.
0,5 εκ.
πλευρά)- δεν μας ενδιαφέρει να είναι ομοιόμορφα.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 12 ώρες (θα μαυρίσουν ελαφρά).
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Οταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'.
Τα αφήνουμε όπως είναι στην κατσαρόλα να μείνουν μια μέρα και ξαναβάζουμε να σιγοβράσουν 2'-3'.
Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία άλλες δυο φορές (αφήνοντας κάθε φορά μια μέρα να "ξεκουραστούν" και κατόπιν βράσιμο 2'-3').
Μετά το τελευταίο (τέταρτο) βράσιμο τα κυδώνια έχουν πάρει ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα κι έχουν πιεί όλα σχεδόν τα υγρά.
Η μαρμελάδα με κομματάκια φρούτου είναι έτοιμη.