Follow us

Μαρμελάδα κεράσι

Μαρμελάδα κεράσι

Υλικά

υλικά

(προετοιμασία από την προηγουμένη)

2 κιλά κεράσια (ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)

1,5 κ.ζάχαρη

2 λεμόνια, το χυμό

παρασκευή

Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (τότε τα ζυγίζουμε).

Τα βάζουμε σε γυάλινο κατά προτίμηση δοχείο, ραντίζουμε με το χυμό των λεμονιών, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη, αναδεύουμε και αφήνουμε να μείνουν μέχρι την επομένη.Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν 30' (από τη στιγμή που βράζει το μείγμα) σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.

Συγχρόνως, λυώνουμε τα φρούτα με το κουτάλι όσο θέλουμε.

Γιά να ελέγξουμε αν έχει γίνει, στάζουμε μιά σταγόνα σ' ένα κρύο πιατάκι.

Αν πήξει αμέσως, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος ασπρισμένα αμύγδαλα ή ένα σφηνάκι κιρς (απόσταγμα κερασιών).

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.