Follow us

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά

υλικά

1,5 κ. φρέσκα δαμάσκηνα ή βανίλιες

3 φλ.τσ. ζάχαρη

1/2 λεμόνι, το χυμό 

1 κ.σ. ανθόνερο (προαιρετικά)

παρασκευή

Διαλέγουμε φρούτα γερά και χωρίς χτυπήματα.

Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες.

Τα βάζουμε με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και τα φέρνουμε σε βρασμό.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό, ενώ ανακατεύουμε συχνά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μετά από 7' προσθέτουμε το λεμόνι και το ανθόνερο.

Μετά από 10΄-12' συνολικού βρασίματος η μαρμελάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη.

Για να το διαπιστώσουμε, έχουμε βάλει από πριν στην κατάψυξη ένα πιατάκι.

Ρίχνουμε σ' αυτό μια μικρή κουταλιά μαρμελάδα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 2'.

Σπρώχνουμε λίγο τη μαρμελάδα με το δάχτυλό μας: αν μείνει εκεί που τη σπρώξαμε είναι έτοιμη, ενώ αν απλώσει αμέσως, χρειάζεται να τη βράσουμε μερικά λεπτά ακόμη.

Προσοχή, όμως, γιατί δεν πρέπει να παραβράσει.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο.

Κλείνουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια επίσης ζεστά (μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο) αφήνοντας 1 εκ.

περίπου κενό.

Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε, αφήνοντάς τα έτσι για 8-9 ώρες.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.