Υλικά
1 ½ κιλό ώριμα δαμάσκηναΥλικά για 1 μεγάλο βάζο
600 γρ. ζάχαρη
1-2 κλαράκια δυόσμο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρείτε τα κουκούτσια (κρατάτε 8-10 κουκούτσια στην άκρη).
Βράζετε τα δαμάσκηνα με 1 ½ φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά για 30΄.
Προσθέτετε τη ζάχαρη χαμηλώνετε λίγο ακόμα τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 30΄ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (κατά διαστήματα ξαφρίζετε).
Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και προσθέτετε το δυόσμο Μόλις κρυώσει καλά η μαρμελάδα, τη μεταφέρετε σε μικρά αποστειρωμένα βάζα.