Follow us

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά

Υλικά για 1 μεγάλο βάζο

1 ½ κιλό ώριμα δαμάσκηνα

600 γρ. ζάχαρη

1-2 κλαράκια δυόσμο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρείτε τα κουκούτσια (κρατάτε 8-10 κουκούτσια στην άκρη).

Βράζετε τα δαμάσκηνα με 1 ½ φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά για 30΄.

Προσθέτετε τη ζάχαρη χαμηλώνετε λίγο ακόμα τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 30΄ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (κατά διαστήματα ξαφρίζετε).



Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και προσθέτετε το δυόσμο Μόλις κρυώσει καλά η μαρμελάδα, τη μεταφέρετε σε μικρά αποστειρωμένα βάζα.

Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και προσθέτετε το δυόσμο Μόλις κρυώσει καλά η μαρμελάδα, τη μεταφέρετε σε μικρά αποστειρωμένα βάζα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.