Follow us

Μαρμελάδα βερίκοκκο με πορτοκάλι

Μαρμελάδα βερίκοκκο με πορτοκάλι

Υλικά

υλικά

1500 γρ. βερίκοκκα

4 πορτοκάλια (κατά προτίμηση βιολογικά)

1500 γρ. ζάχαρη

1 μικρό λεμόνι, το χυμό

2 ξύλα κανέλας

παρασκευή

Πλένουμε τα βερίκοκκα και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, παίρνουμε το ξύσμα και τα στύβουμε.

Σε φαρδειά κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να σταθούν 2 ώρες το λιγότερο.

Κατόπιν βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει 1 ώρα, ενώ ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.

Αφαιρούμε την κανέλα και κλείνουμε σε βάζα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.