Follow us

Μαρμελάδα βερίκοκκο με γνήσια βανίλια

Μαρμελάδα βερίκοκκο με γνήσια βανίλια

Υλικά

υλικά

1 κ. βερίκοκκα καθαρισμένα

1 κ. ζάχαρη

1/2 λεμόνι, το χυμό

1 λοβό βανίλιας

παρασκευή

Πλένουμε τα φρούτα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα σκεπασμένα με τη ζάχαρη και το λεμόνι γιά αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.

Σκίζουμε τον καρπό της βανίλιας και ξύνουμε τα σποράκια μέσα στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε και τον καρπό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά γιά 5', αφαιρώντας τον αφρό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η μαρμελάδα 40'-45'.

Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει και αφαιρούμε τον καρπό της βανίλιας.

Την μοιράζουμε στα βάζα μας όπως είναι ζεστή, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.