banner
banner
banner

Μαρμελάδα αχλάδι με τζίντζερ (Η μαρμελάδα της Καρίν)

Συνταγή

Μαρμελάδα αχλάδι με τζίντζερ (Η μαρμελάδα της Καρίν)
Υλικά

1.400 γρ. αχλάδια

5 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι μικρό, πλυμένο καλά

1/2 λεμόνι (το χυμό)

3 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 φάκελο (50 γρ.) πηκτίνη, π.χ. "τζελφίξ"

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια (πρέπει να βγουν 4 φλιτζάνια). Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το πορτοκάλι ολόκληρο με το χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε την πηκτίνη σε λίγο νερό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μείγμα πορτοκαλιού μαζί με τα αχλάδια, την πηκτίνη και το τζίντζερ και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα ξανά και τη βάζουμε σε δοχεία. Η μαρμελάδα θα πήξει περισσότερο, όταν κρυώσει.



Σημ.: Το τζίντζερ δίνει σε αυτή τη μαρμελάδα ένα εξωτικό άρωμα και μια ελαφρά πικάντικη γεύση. Αν σας αρέσει αυτή η πρωτότυπη κάψα της μαρμελάδας, μπορείτε να αυξήσετε τη δόση τζίντζερ σε 1/2 φλιτζάνι. Συνδυάζεται ιδανικά και με δυνατά τυριά.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος