Follow us

Μαρμελάδα αχλάδι με τζίντζερ (Η μαρμελάδα της Καρίν)

Μαρμελάδα αχλάδι με τζίντζερ (Η μαρμελάδα της Καρίν)

Υλικά

Υλικά

1.400 γρ. αχλάδια

5 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι μικρό, πλυμένο καλά

1/2 λεμόνι (το χυμό)

3 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 φάκελο (50 γρ.) πηκτίνη, π.χ. "τζελφίξ"

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια (πρέπει να βγουν 4 φλιτζάνια).

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το πορτοκάλι ολόκληρο με το χυμό του λεμονιού.

Διαλύουμε την πηκτίνη σε λίγο νερό.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το μείγμα πορτοκαλιού μαζί με τα αχλάδια, την πηκτίνη και το τζίντζερ και αφήνουμε να πάρουν βράση.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα ξανά και τη βάζουμε σε δοχεία.

Η μαρμελάδα θα πήξει περισσότερο, όταν κρυώσει.

Σημ.: Το τζίντζερ δίνει σε αυτή τη μαρμελάδα ένα εξωτικό άρωμα και μια ελαφρά πικάντικη γεύση.

Αν σας αρέσει αυτή η πρωτότυπη κάψα της μαρμελάδας, μπορείτε να αυξήσετε τη δόση τζίντζερ σε 1/2 φλιτζάνι.

Συνδυάζεται ιδανικά και με δυνατά τυριά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.