Follow us

Μαρμελάδα αχλάδι με μπαχαρικά

Μαρμελάδα αχλάδι με μπαχαρικά

Υλικά

υλικά

1200 γρ. αχλάδια (θέλουμε 1 κ. καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια)

900 γρ. ζάχαρη

200 γρ. χυμό μήλου (βοηθάει στην πήξη)

1 ξύλο κανέλας, μερικά γαρύφαλα, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 μικρό λεμόνι, το χυμό

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε την καρδιά και τα σπόρια, τα κόβουμε μικρά κυβάκια ή μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ με 100 γρ.

νερό, το χυμό του λεμονιού και του μήλου και σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο γιά 12 ώρες τουλάχιστον.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και όταν αρχίσουν να βράζουν αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

Αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά γιά 20', ανακατεύοντας συχνά. Στο μεταξύ, βάζουμε ένα πιατάκι στο ψυγείο.

Μόλις τα φρούτα γίνουν διάφανα, βάζουμε δυό κουταλιές στο κρύο πιατάκι και ελέγχουμε αν είναι έτοιμη: η μαρμελάδα πρέπει να τρέχει μαλακά, χωρίς να είναι πολύ ρευστή.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε στα βάζα μας.tips: το τζίντζερ ταιριάζει πολύ με το αχλάδι και μπορείτε να προσθέσετε στο βράσιμο 1 κ.γ.

τριμμένο, αν θέλετε πιό ιδιαίτερη γεύση.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.