banner
banner
banner

Μαρέγκα με αμύγδαλα, σαντιγί και φρέσκα σύκα

Συνταγή

Μαρέγκα με αμύγδαλα, σαντιγί και φρέσκα σύκα
Υλικά

15 φρέσκα σύκα
250 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
500 γρ. κρέμα σαντιγί
240 γρ. ζάχαρη άχνη
Ασπράδια από 3 αβγά
3–4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα, αφαιρούμε το κοτσανάκι και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε στα έξι το καθένα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα: ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε την εσάνς πικραμύγδαλου. Ενώνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και βγάζουμε τη ζύμη επάνω στη λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα.  Ραντίζουμε με λίγο νερό και  ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να πάρει ελαφρό ξανθό χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τη καλύπτουμε με τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με τα σύκα.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος