Υλικά
υλικά
200 γρ. αλεύρι φαρίνα
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
4 αβγά
1 λεμόνι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
για το γκλάσο:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 λεμόνι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Παίρνουμε το ξύσμα του λεμονιού και το στίβουμε.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα με έλασμα.
Λυώνουμε ελαφρά το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι και όλο το ξύσμα του.
Χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη μαγιά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και βάζουμε στο φούρνο για 30'-35'.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γκλάσο.
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με χυμό από 1/2 μέτριο λεμόνι, μέχρι να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες, σαν μαλακή βανίλια του κουταλιού.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, αφήνουμε 5' και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
Το καλύπτουμε με το γκλάσο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.