Υλικά
υλικά
180 γρ. κουβερτούρα με τουλάχιστον 55% κακάο
5 αβγά
150 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
για τις φράουλες:
16-20 φράουλες,1 φλ.κ. ζάχαρη, 1 σφηνάκι λικέρ Κουαντρώ
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Χτυπάμε στο μίξερ τ' αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και ν΄ αφρίσει το μείγμα.
Σε αντικολλητικό τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα αβγών-ζάχαρης, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το αλεύρι μέσα από σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι να γίνει ένα μείγμα.
Γεμίζουμε κατά τα 3/4 φορμάκια σιλικόνης για muffins και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά, 10'-12'. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε κυβάκια.
Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη και το λικέρ και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Για το σερβίρισμα, βάζουμε σε πιατέλα ή ατομικό πιάτο τα χλιαρά muffins και δίπλα κουταλιές από το καρπάτσιο φράουλας, στραγγισμένο από υγρά.