Μάφινς με μπανάνα και βρώμη

Συνταγή

Μάφινς με μπανάνα και βρώμη
Υλικά

2 ώριμες μπανάνες
2½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 αβγά
1 δόση βανιλίνης
⅓ - ½ φλιτζάνι μέλι (ή ζάχαρη)
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε τις θήκες μιας φόρμας για μάφινς με τα ειδικά χάρτινα θηκάκια ή βοτυρώνουμε, αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει το περισσό αλεύρι. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι η βρώμη να τριφτεί τόσο, ώστε να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε τις θήκες των μάφινς κατά τα ¾. Ψήνουμε 15 –20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο τους. Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα ή να καλύψουμε την επιφάνειά τους με ένα μείγμα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας στη μουλινέτα μια μεγάλη ώριμη μπανάνα με 1 κ.γ. μέλι και 250 γρ. τυρί κρέμα και πασπαλίζοντας με λίγη κανέλλα.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος