Follow us

Μάφινς με λευκή σοκολάτα

Μάφινς με λευκή σοκολάτα

Υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση αλεύρι

2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 ½ φλ. λευκή σοκολάτα τριμμένη

4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου

1 αβγό 

¾ φλ. ζάχαρη

¾ φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά

1 δόση βανιλίνη

για τη γαρνιτούρα:

1 φλ. λευκή σοκολάτα τριμμένη

10 κομμάτια τζίντζερ ζαχαρωμένα, κομμένα σε μικρές λωρίδες

ή ¾ φλ. ζαχαρωμένη πορτοκαλόφλουδα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ, το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το σημείο να σιγοβράζει.

Βάζουμε τη μισή σοκολάτα και το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ με χερούλια και το τοποθετούμε στα χείλη της κατσαρόλα με το νερό (μπεν μαρί).

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα λείο, ενιαίο μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ ελαφρά το αβγό με την ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα και να πήξουν κάπως (περίπου 2 λεπτά).

Ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα της σοκολάτας και σιγά –σιγά το γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα εντελώς λείο.

Αφήνουμε το μίξερ, ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ενσωματώνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φορμίτσες των μάφινς και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Γεμίζουμε κάθε θήκη κατά τα 3/4.

Ψήνουμε για 20 λεπτά –είναι έτοιμα αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως επάνω σε σχάρα.

Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Την αφήνουμε να χλιάνει λίγο και περιχύνουμε τα μάφινς.

Πριν κρυώσει τελείως, στολίζουμε με τις λωρίδες του τζίντζερ ή της πορτοκαλόφλουδας.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.