Υλικά
18 κ.σ. βούτυρο Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
1 γερή πρέζα αλάτι
12 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο λεμονοθύμαρο
Ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
1 ¼ φλ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
6 αβγά
Για το σιρόπι
4 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ μέλι
1 φλ. νερό
]7 -8 κλαδάκια από φρέσκο λεμονοθύμαρο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι: βράζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά σε ένα σχετικά ελαφρύ σιρόπι.
Ρίχνουμε μέσα τα κλαδάκια του λεμονοθύμαρου και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 6 θήκες μεγάλων μάφινς (κάθε θήκη να χωράει ένα φλιτζάνι χυλό).
Τινάζουμε για να φύγει το περισσό αλεύρι.
Μοιράζουμε 2 κ.γ.
φυλλαράκια λεμονοθύμαρο σε κάθε θήκη.
Κοσκινίζουμε τα αλεύρι με το αλάτι και την μπέικινγκ πάουντερ σε λεκάνη.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την υπόλοιπη ποσότητα από τα φυλλαράκια του λεμονοθύμαρου.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα, γύρω στα 10 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και τη βανιλίνη συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Μοιράζουμε τον χυλό στις θήκες και χτυπάμε τη φόρμα στο τραπέζι να φύγουν οι φυσσαλίδες του αέρα.
Ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά, μέχρι να ξεκολήσουν τα μάφινς από τα πλαϊνά κάθε θήκης.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Τα τρυπάμε με ένα σουβλάκι και ρίχνουμε στην επιφάνεια με 2 -3 κ.γ.
σιρόπι.
Α.Τ.