Follow us

Μάφινς με κρέμα μελιού

Μάφινς με κρέμα μελιού

Υλικά

Υλικά

Για τα μάφινς 

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλ. ζάχαρη

2 αβγά

1 πρέζα αλάτι

½ φλ. γιαούρτι light

¼ φλ. ανθόμελο

1 δόση βανιλίνη

Για την κρέμα:

¾ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

3 φλ. άχνη ζάχαρη

½ φλ. ανθόμελο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τοn φούρνο στους 180ο C. Ντύνουμε μια φόρμα 12 θέσεων για μάφινς με χάρτινες θηκούλες.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και τη μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι χτυπημένο με μια κουταλιά κρύο νερό και το μέλι να γίνουν ένα μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε ένα–ένα τα αβγά και τη βανιλίνη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Ρίχνουμε στο αλεύρι το μείγμα γιαούρτι –μέλι και ανακατεύουμε απαλά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρη-αβγά–βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι ίσα να ενωθούν τα υλικά –δεν πειράζει αν υπάρχουν σβόλοι.

Γεμίζουμε τις θηκούλες με το μείγμα κατά τα 2/3 πλήρης.

Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν την βυθίσουμε στο κέντρο της.

Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά, τα βγάζουμε από τη φόρμα και τα μεταφέρουμε με τις χάρτινες θήκες τους επάνω σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μελιού : χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε λίγη -λίγη την άχνη ζάχαρη μέχρι να ενωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε στο τέλος το μέλι και δουλεύουμε για 15 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και τη βγάζουμε κυκλικά επάνω στην επιφάνεια των μάφινς.

Αν δεν έχουμε κορνέ, την ρίχνουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι του γλυκού.

A.T.

Επίσης...

Νηστίσιμο Κέικ με Μπανάνα, Σοκολάτα και Μέλι

Ένα κέικ σκέτο άρωμα, που δεν χρειάζεται μίξερ, γίνεται πανεύκολα και αναδεικνύει όσο κανένα άλλο την μπανάνα, που μπαίνει ολόκληρη.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Χοιρινά Φιλετάκια με Μαύρη Μπίρα, Λεμόνι και Μέλι

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που γίνεται με ό,τι υπάρχει πιο πρόχειρο: με χοιρινό φιλέτο, φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.

Μελόπιτα

Πώς θα φτιάξεις μελόπιτα.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Χοιρινά Φιλετάκια με Κρόκο Κοζάνης και Μέλι

Η συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με κρόκο Κοζάνης και μέλι.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Χαλβάς με Μέλι

Η συνταγή για χαλβά με μέλι.