banner
banner
banner

Μάφινς με κράνμπερι και πέκαν

Συνταγή

Μάφινς με κράνμπερι και πέκαν
Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. κράνμπερι
150 γρ. πέκαν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ. γάλα
4 αβγά
1 δόση βανιλίνη
Για το γλάσο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. χυμός πορτοκαλιού

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Χοντροσπάζουμε τα μισά πεκάν. Τρίβουμε τα υπόλοιπα στη μουλινέτα να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα. Κρατάμε ένα φλ. αλεύρι στην άκρη και κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι που έχουμε κρατήσει και τα κράνμπερι τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά τα φρούτα. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τη βανιλίνη και την ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και το λυωμένο βούτυρο συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι καθώς και τα πέκαν και τα κράνμπερι με το αλεύρι τους. Ανακατεύουμε ελαφρά για λίγο να ενωθούν τα υλικά (το μείγμα δεν πρέπει να γίνει λείο). Ντύνουμε μια φόρμα για μάφινς 24 θέσεων με τα ειδικά χαρτάκια και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν στα φορμάκια. Αφαιρούμε προσεκτικά τα χαρτάκια και μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια εργασίας.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο γυαλιστερό μείγμα και το ρίχνουμε σε διάφορα σχέδια επάνω στα μάφινς. Περιμένουμε να στεγνώσει το γλάσο και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος